Kansalainen Seppo arvostelee ”Tolpalla” -sarjan 2. kauden

Kun tällaisella kotikollille luvataan taksimatka ilmaiseksi TV-sarjan arvostelua vastaan niin eihän siinä voi muuta kuin suostua – sen verran ovat hinnoissaan taksimatkat nykyään. Kiitos sen Wernerin. Vaikeaahan sen tällaiselta peruspositiiviselta edes kunnon arvosteluja odottaa.

Eipä suharit sitten saanut tuotua katsottavaa kotiin DVD:llä vaan piti matkustaa oikein filmifirmaan katsomaan. Kahta jaksoa enempää eivät olleet kuulemma valmiiksi saaneet, vaikka sarjaa kuvattiin jo keskikesällä. Perkele jos samalla tahdilla tehtäisiin meidän tieremontit niin ei tarttisi takseja eikä mitään muutakaan. Laskin, että rahaa paloi taas taksi-kyyteihin sen verran, että homma ei enää edes harmittanut kun saavuimme Arabianrantaan.

On se kumma, kun meille suomalaisille määrätään lisää veroja saunan lämmittämisestä ja puuron keittämisestä ja samaan aikaan filmifirmoissa istuskellaan tiloissa joissa tällainen tavallisempaan tottunut eksyy matkalla ovelta eteiseen. Huoltoaliupseeri-kurssi 1/93 käytynä enkä silti onnistunut tilaamaan kunnon kahvia vaan homma oli kuin kakkua olisi lusikoinut. Eipä taas ihme jos Helsingissä joutuu kadulle.

Ensimmäisessä jaksossa silmään pisti, että minkälaisilla kilpa-autoilla ne muka taksimatkojaan siellä Lapissakin ajaa. Ovetkin aukeaa taivaalle kuin Ferrarissa konsanaan. Ei voi olla sellainen näkymättä kyydin hinnassa. On tämä hullua. Ennen sentään ministerimersu riitti, mutta nyt mennään jo sellaisilla peleillä, että enemmän näyttää avaruusaluksilta. Takapenkkiläisten jutuista ei meikäläinen oikein ymmärtänyt. Kyllä ihmisten pitäis osata tehdä ihan tavallisiakin töitä. Omankylän kuskin kanssa yleensä puhutaan enemmän sukulaisten kuulumisia kun ollaan kuitenkin sukulaisia. Onneksi taksifirman myyntimiehet olivat liikkeellä sellaisilla peleillä millä itsekin olen kurvaillut. Naapurilla oli täsmälleen samanlainen Volvo kunnes sai infarktin ja menetti korttinsa. Telttasaunaa raijasivat pakettiautolla missä oli puolet sähkölaitosta ja puolet postilaitosta.

Mitäs siitä ohjelmasta sitten sanoisi? Siellä näkyi paljon tuttuja maisemia mistä muistui paljon tarinoita ajoista jolloin televisiostakin tuli kunnon ohjelmaa vaikka eipä tämä taksiohjelma hullumpi ole. Resiinaralli oli kyllä parempi.

– Mainos –

llta-Menevä raportoi positiiviset huomioit taksista. Samalla olemme tekemässä alalle hyvää tulevaisuutta. Kaikki tarvitsevat jossain elämänvaiheessaan ammattitaitoisen taksinkuljettajan apua. Pidetään yhdessä taksiala elinvoimaisena ja maineeltaan hyvänä työllistäjänä. Lue miksi sinunkin kannattaa harkita taksinkuljettajaksi ryhtymistä. Menevän rekrysivuilla voit käydä tutustumassa osa-aikaisten ja päätoimisten kuljettajien tarinoihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän